top of page

GESCHIEDENIS

VAKMANSCHAP REEDS EEN EEUW LANG

Schildersbedrijf Wilbers b.v. werkt al meer dan 130 jaar als onderhoud en renovatie specialisten aan het verfraaien van vastgoed. Als familiebedrijf weten we als geen ander dat wat we doen van invloed is op de generaties na ons. Dit raakt precies de kern van onze drijfveer en ambitie: wij willen de komende jaren een belangrijke bijdrage leveren aan het verduurzamen van vastgoed. Generatie op generatie geven we ons vakmanschap en ondernemerschap door. In al die jaren is de wereld om ons heen flink veranderd. Verandering vraagt altijd om aanpassingsvermogen en creativiteit. En daar ontbreekt het zeker niet aan!

Wij zijn het oudste schildersbedrijf van Helmond. Opgericht en ingeschreven op 1 februari 1885 bij de Kamer van Koophandel te Helmond. Door de grondlegger Harrie Wilbers v.d. Berg. Inmiddels wordt het bedrijf gevoerd door de gebroeders Mark en Bas Wilbers, de vierde generatie uit de familie.
Op 1 januari 2004 heeft Mark Wilbers het schildersbedrijf overgenomen van de gebroeders Piet en Harrie Wilbers (zijn vader en oom). Mark volgde evenals zijn vader en oom de schildersopleiding aan de Katholieke Schildersschool in Boxtel waar hij zijn meestertitel behaalde. De gebroeders Piet en Harrie Wilbers hebben in 1960 het schildersbedrijf overgenomen van vader Harrie Wilbers.

Het schildersbedrijf was eerst gevestigd aan de “Weg op de Heuvel”, maar tijdens de annexatie heeft de gemeente het bedrijfspand en grond gekocht om er vervolgens het stadskantoor in te vestigen. Om toch in de binnenstad te blijven, verhuisde het schildersbedrijf naar de “Schoolstraat 9”.

Sinds 1 januari 2007 wordt het bedrijf weer geleid door de gebroeders Wilbers. De broer van Mark, Bas Wilbers, heeft net als de vorige generaties de schildersopleiding in Boxtel afgerond, waarna hij nog zijn bachelor titel heeft behaald voor bouwkunde aan de fontys hogeschool PTH te Eindhoven.

.

bottom of page